Vanaf dit jaar heeft Enfrentearte, in samenwerking met onze professional en specialiste Toko Owada, een ruimte ingericht volledig aangepast aan de sfeer, met bamboe en gerecycleerd materiaal, waar we de beste behandelingen op basis van oosterse massage aanbieden.  Deze combinatie zal van je verblijf in Ronda een unieke ervaring maken.

                                                            thai 5

Tevens vind je hieronder, ter aanvulling bij de massages, gedetailleerde informatie over de doelstellingen en voornaamste voordelen verwant aan deze twee disciplines.

 

Thaise Massage

¿Wat?

Thaise massage is een oude kunst van lichaamstherapie voor genezing, gezondheid en transformatie. Traditionele Thaise massage is een van de oudste genezingsmethoden van de wereld. De Thaise mensen zagen ziekte als een onbalans in het lichaam of in de geest en zochten hulp in de lokale tempel. Ze werden behandeld met de vier elementen van de traditionele geneeskunst: spirituele ondersteuning, voedingsondersteuning, kruiden en massage.

DSC_1169

Thaise massage is sterk beïnvloed door yoga en de Ayurvedische en Chinese geneeskunst. De bewegingen lijken vaak veel op die van yoga en de aandacht voor de drukpunten komt uit de Ayurveda en de meridianen uit de Chinese geneeskunst.

masaje-tradicional-tailandes-mas-aceites

Thaise Massage is door de jaren heen wel wat veranderd door Westerse invloeden, die vanaf de jaren vijftig steeds groter werden. Traditioneel werd het door monniken in boeddhistische tempels beoefend, tegenwoordig is het beroep niet meer beperkt tot de tempelomgeving. Thaise massage wordt nu overal in Thailand gegeven: op massagescholen, in ziekenhuizen, in hotels en op het strand. Er twee stromingen in de Thaise massage, de noordelijke variant, Nuad Bo-Rarn en de zuidelijke variant ook wel Bangkokstijl genoemd. Deze laatste is statischer en wordt meestal als pijnlijker ervaren.

De Thaise massage zorgt voor ontspanning en activering. De rekoefeningen in de Thaise massage helpen om vastzittende gewrichten los te maken, flexibiliteit te vergroten, spierspanning te verlichten, de aura en de interne organen te stimuleren en om het energiesysteem in balans te brengen.

De Thaise massage is een interactieve massage van het lichaam, waarbij gebruik wordt gemaakt van vele afwisselende rek- en strekoefeningen en daarnaast wordt er zachte druk op de reflexpunten, uitgeoefend, waardoor de aura en de interne organen worden gestimuleerd. Je kan de Thaise massage zien als het doen yoga-oefeningen, zonder dat je je er zelf voor hoeft in te spannen, terwijl je tegelijkertijd een acupressuur behandeling krijgt.

Voordelen:

-Ontgifting van het lichaam en verhogen van de weerstand

-Betere doorstroming en lagere bloeddruk

-Verbeteren van de houding, het evenwicht en heft energieblokkades op

-Verbeteren van de sportieve prestaties

-Helpt tegen artritis en rugpijn

-Versterkt de spieren en de gewrichten en werkt preventief tegen ziektes en chronische gewrichtsprobelemen

-Voorkomt ziektes en verlicht ouderdomskwalen

-Vertraagt het verouderingsproces

 

Shiatsu

¿Wat?

Etymologisch gezien betekent “Shiatsu” (指圧) “vinger druk”.  Shiatsu is lichaamstherapie , of massage therapie, met oorsprong in Japan en op zoek naar de harmonie tussen het lichaam, de geest en de emoties gecreëerd door het contact, met doel de gezondheid en de vitaliteit van de persoon die de massage ontvangt, te verbeteren.

Er wordt met het hele lichaam gewerkt, met stretchen, druk op specifieke punten, etc.  Door dit te doen worden onze energiekanalen gereset, aangezien een plek waar schijnbaar een ongemak wordt waargenomen, niet noodzakelijk de plek is waar de oorsprong van het ongemak te vinden is.  Heel vaak wordt een ziekte gecreëerd door de ophoping van emoties en soms door diepe interne contracturen die de spierkracht verminderen, daarom dat bij dit type massages, een goede methode van preventieve behandeling, het immuunsysteem en onze natuurlijke genezingskracht, wordt gestimuleerd.  Ook het globale evenwicht van lichaam en geest wordt gestimuleerd.

 

Menopausia-y-shiatsu-madrid-e1435786169328-1024x467

Voordelen:

-Relax en vermindering van stress:  Shiatsu werkt volgens de normen van acupuncture op de meridianen van het lichaam, met als doel specifieke opstoppingen te verwijderen.  Dit zal ons onspannen en vrijwaren van teveel stress in ons lichaam, door druk uit te oefenen op bepaalde punten en de negatieve energie te verwijderen.

-Vermindert pijn:  Shiatsu massages kunnen de pijn verlichten in speciefieke zones van het lichaam, door het uitoefenen van de nodige druk om de situatie te verbeteren.  In het algemeen is het het meest doeltreffend bij mensen met rugklachten of mensen in behandeling tegen kanker.

-Voorkomt ziektes:  Shiatsu versterkt het immuunsysteem en bevordert de bloedstroom en het lymfestelsel.  Het regelt ook de energiestroom in ons lichaam, die ons beschermt tegen ziektes en onze mentale gezondheid stimuleert.  De massages zijn bevorderlijk voor ons zenuwstelsel, cardiovasculair systeem, ademhalingsstelsel, hormoonsysteem, skeletspiergewrichtsysteem, voortplantingsstelsel en maagdarmkanaal.

-Goed voor de huid:  Verschillende massages doen je huid er beter uit zien, vooral diegene waarbij de capillaire bloedcirculatie van de huid en de klierafscheiding wordt gestimuleerd, waardoor de huid er zachter en beter gehydrateerd gaat uitzien.  Dit zal rimpels en huidveroudering voorkomen en je huid meer doen blinken en er gezonder doen uitzien.

 

Reflexología

¿Wat?

Reflexologie is een natuurlijke techniek gebaseerd op het bestaan van reflex-zones op verschillende plaatsen van ons lichaam, overeenstemmend met de organen en klieren van het lichaam.  Meestal wordt gezegd dat de oorsprong van deze therapie in de traditionele chinese geneeskunde ligt, waarbij wordt aangenomen dat de mens een uiting van energie is, waarbij elk deel van ons lichaam verbonden is met de rest.  Eigenlijk kan je stellen dat acupunture een vorm van reflexologie is.  Ook de Cherokee indianen zagen voeten als de belangrijkste peiler voor lichaamlijk, mentaal en spiritueel evenwicht.  Ze zagen het als een heilige ceremonie, waarbij voeten het contact met de aarde zijn, en de energie die erin stroomt, de link is tussen onze geest en het universum.

Tijdens een sessie reflexologie wordt er gewerkt aan al deze punten door het uitoefenen van druk of systematische bewegingen, meestal met de vingers, die een reflectorische respons zullen geven in de relevante organen, met wie ze nauw verbonden zijn.

Alle delen van het lichaam, spieren en huis zijn verbonden en de gevoelige informatie gaat naar de ruggegraat, die ze op zijn beurt naar onze hersenen stuurt.  In het geval een orgaan ziek is, wordt een stimulatie van het zenuwstelsel geproduceerd.  Deze stimulatie gaat eerst naar de ruggegraat, om dan via de zenuwvezels uiteindelijk in de huid te belanden (reflex), welke zenuwpijn van de huid veroorzaakt.  Binnen dit spanningsveld wordt de lokale circulatie verstoord, welke tot accumulatie van toxines kan leiden en het vormen van kleine kristallen.  Vandaar dat als je lokaal opereert op de spier of huidoppervlak, en je dus deze reflex wegneemt, verwijder je de vicieuze cirkel van energieke stoornissen.

MAPA-DE-PUNTOS-DE-REFLEXOLOGÍA-PODAL-ÓRGANOS

Voordelen:

Verbetert de werking van het lichaam, de lymfedrainage en bloedcirculatie.

-Detoxificatie en reiniging: Helpt bij het eliminatieproces van residuen en gifstoffen.  Wanneer het lymfestelsel, uriniestelsel of intestinaal systeem geblokkeerd is door ophoping van giffen en residuen, zal de energie in het lichaam stagneren.  Dit kan een opgezwollen en lusteloos, of zelfs ziek gevoel veroorzaken.

Het stimuleert ook de zenuwbanen en brengt rust, evenwicht en harmonie in het lichaam, aangezien spanning en stress zal verminderen.

Het is een allesomvattende therapie die het hele lichaam onder handen neemt (holisme), en dus niet alleen symptomen of bepaalde ziektes.

Het is een veilige behandeling, aangezien er geen medicijnen of operaties aan te pas komen, en eigenlijk niets dat een averechts effect veroorzaakt of landurige recuperatie.

Mensen van alle leeftijden kunnen van deze therapieën genieten, zowel kinderen als bejaarden.

 

Je kan ons volgen via de social media platforms of contacteer ons op tel +34 952 87 90 88  of via mail : /enfrentearte@gmail.com voor meer details en beschikbaarheid.

Je vindt ook meer info op de volgende link  https://www.enfrentearte.com/nl/thai-massage-reflexologie-shiatsu/