Een bed & breakfast met how rock´n-rollgehalte en slapen in de Madonnakamer? Dan moet je naar Enfrente Arte in het Spaanse Ronda, het gastenverblijf van voormalig dEUS – manager Filip Eyckmans die je vanavond kan bewonderen in “Vlaanderen vakantieland”. Je slaapt in het bed waarin Tim Van Haemel, Buscemi, Tom Barman en Madonna lagen te Woelen.

Cathérine De Kock.

enfrente_arte_blogpromo
Elf jaar geleden stampte Antwerpenaar Filip Eycmans in het Spaanse stadje Ronda een gastenverblijf uit de grond. Enfrente Arte is een unieke bed and breakfast waar tal van muzikanten en artiesten kind aan huis zijn.Omdat Filip op tien minuten wandelen ook een opnamestudio had, konden de bands in alle rust bezig zijn met hun muziek “zowat de hele Belgische scene is heir langs geweest”, vertelt Filip, “Think of One”, Arid, Vive la Fête, Buscemi, DAAU, Millionere…. Sommigen logeerden hier een paar maanden, anderen een half jaar”dEUS, de band rond Tom Barman waarvan Filip in die tijd de manager was, sloeg zelfs een volledig jaar zijn tenten op in de b&b om ongestoord aan The Ideal Crash te werken. “De hele plaat is in Ronda opgenomen en grotendeels hier ontstaan. Ik geloof dat Tommie Instant Street zelfs op zijn vaste kamer in Enfrente Arte heeft geschreven

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=QaAvShKyRj8&width=920&height=350[/embedyt]

 

De Madonnakamer

Ook kamer tien had al hoog bezoek”. Een paar maanden voor ik de b&b overnam, sliep Madonna er omdat ze in Ronda een videoclip kwam opnemen. Sindsdien staat de kamer bekend als de “Madonnaroom”.

4
Merr informatie in deze link▼

https://www.enfrentearte.com/en/madonna-in-ronda/

 

Eigenzinnig hotel

dos en unoDe naam Enfrente Arte is niet toevallig een woordspeling op he Spaanse “enfrentarse”, dat “weerstand bieden tegen” betekent. Ik wou breken met wat je in het commerciële circuit vindt, zeg Filip, “Alles wat mij irriteerde in een klassiek hotel, zoals de hotelbar waar ze je drie euro’s durven aanrekenen voor een cola, moest anders in Enfrente Arte. Alle extra´s zitten bij ons in de prijs inbegrepen. Onze gratis bar is 24 uur open en wordt opengehouden door onze gasten zelf. Dat zorgt uiteraard voor een speciale sfeer ” Ook het ontbijt is aangepast aan het leven van muzikanten, die meestal´s nachts leven “Ontbijten kan tot 12 uur. Het jaar dat dEUS bij ons logeerde, hebben we het ontbijt zelfs verlaat tot twee uur ´s middags”
Zelf heeft Filip met de muziekbusiness niets meer te maken. Hij verkocht zijn studio in Ronda en vond een nieuwe sport uit, bossaball, een combinatie van volleyball, trampolinespringen en de Braziliaanse gevechtsdans capoeira, waarvan hij licenties verkoopt. De nichten en neven vaan zijn vrouw runnen nu de b&b. Filip, die nu in Marbella woont, komt nog maar weinig in Enfrente Arte “Maar het blijft mij nauw aan het hart liggen.»

 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=gIHr7yaX4as&width=920&height=350[/embedyt]

 

Crew Don Quichote bij hotel Enfrente Arte

Niet alleen muzikanten vinden hun weg naar Enfrente Arte. Toen the film Don Quichote werd opgenomen in Ronda, zakten de acteurs, waaronder Isabella Rossini, Bob Hoskins en John Lithgow, naar Enfrente Arte af, dat bekend stond voor zijn bruisende feestjes. “Dat was heel plezant. Ik herinner me dat ik met Bob Hoskins in onze patio stond the shaken. Qua starfucking kan dan tellen. (lacht)De eerste vier jaar ontving Filip aleen muziekgroepen en productiehuizen, intussen kunnen ook gewone toeristen bij Enfrente Arte terecht en die kunnen het eigenzinnige karakter van de b&b erg smaken.

Resultado de imagen de EL QUIJOTE

Britse Band Lamb in de Torenkamer

 

Lamb

 Op dat zelfde moment kwam de Britste band Lamb inspiratie opdoen in Ronda” zij zaten in de torenkamer, de mooiste kamer van heel de b&b. Omdat de studio meestal bezet was door dEUS, hebben zij stukken van hun plaat opgenomen in de sauna.