In november 1994 bezoekt Madonna Ronda, in Andalousië, Zuid-Spanje om er de video van ‘Take a bow’ op te nemen. Het zal de tweede single worden van haar album ‘Bedtime Stories’, dat in december van datzelfde jaar uitgebracht werd.

Tijdens het opnemen van de video, verbleef Madonna in het hotel LA POSADA REAL, vandaag beter gekend als HOTEL ENFRENTE ARTE.

Vanaf het ogenblik dat de inwoners van dit mooi historisch Andalusisch stadje weet hadden van het feit dat Madonna in de Calle Real (straatnaam) logeerde, stroomde een massa lokale bevolking, vergezeld van de lokale en nationale televisie, naar de ingang van het hotel:

Madonna was naar Ronda gekomen om enkele shots op de nemen in de stierenarena (Plaza de Toros), wat haar geweigerd werd door de Real Maestranza de Ronda, de eigenaar van de arena.  Daarom heeft ze in Ronda slechts enkele buitenshots ingeblikt van de arena, en enkele shots binnenin in het Paleis van de Morenkoning (Palacio del Rey Moro).  Om de shots van de stierenarena te hebben, trok ze dan maar naar Antequera, een ander provinciestadje op ongeveer 50km ten noorden van Málaga.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=fwSS8Iy6JUU&width=920&height=250[/embedyt]

De spaanse matador Emilio Muñoz, ook al wordt er beweerd dat eigenlijk Jesulín de Ubrique de rol voor zich zou nemen, speelt Madonna’s minnaar in een passionele doch onmogelijke liefdesaffaire, «ergens tussen matador en filmster», zegt Madonna daar later over.  De video werd geregisseerd door Michael Haussman en behaalde een MTV Video Award.  De video van MTV hieronder vertelt ‘The making of’ van de clip van ‘Take a Bow’:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=xf6uRT-Rlo4&width=920&height=250[/embedyt]

 

Het liedje zal 7 weken op de eerste plaats staan in de Amerikaanse charts, maar tegelijkertijd bezorgde het Madonna een hoop tegenstand van dierenrechten-activisten, die Madonna ongevoelig noemen.

Voor het bekijken van de video » take a bow» klik dan hier.