Idyllisch Ronda

In mei ’97 deed Musickness met de opening van haar optrekje in Ronda, een idyllisch dorpje in het zuiden van de Spaanse provincie Andalusië, enkele wenkbrauwen fronsen. Het managementsbureau richtte er het guesthouse En Frente Arte Kunstfront in als een plek waar muzikanten even op adem kunnen komen.

 

Andalusië, gewoon een interessante streek

dEUS-in-Spanje

DAAU nam er ondertussen WE NEED NEW ANIMALS, op. dEUS werkte er drie maanden aan de nieuwe cd. Het is geen toeval dat Musickness net Spanje uitkoos als tweede verblijfpost. Zaakvoerder Filip Eyckmans verkent al ruim 10 jaar het Spaanse grondgebied (al dan niet gegidst door een Spaans lief ): «Wat Ronda voor ons aantrekkelijk maakt? De zon schijnt er vaak, de luchthaven van Malaga ligt binnen handbereik en, bovenal, is Andalusië gewoon een heel interessante streek.»

Ronda-kaart

Pittoreske omgeving

Musickness wil het complex (inclusief studio, vergaderzaal en terras met mini-zwembad) echter niet alleen openstellen voor muzikanten die bij hen onder contract liggen. Eyckmans: Binnenkort komt de Spaanse flamenco-legende El Lebrijano op bezoek.

 

Lamb

De Britse groep Lamb (http://lambofficial.com) heeft hier een fotoshoot gehouden en de debuut cd van hun nevenproject Hiphoptimist opgenomen.

https://youtu.be/TKlMjo8KV8g

 

Het populaire Duitse discotheek-groepje Culture Beat draaide in deze pittoreske omgeving zijn nieuwe clip.

Idylisch-ronda

Onlangs verzamelden hier zelfs een heleboel Nederlandse antiquairs voor een conferentie.» Tja, en soms steken onder de plaatselijke bevolking weleens indianenverhalen over de recente bewoners de kop op.»Vroeger toen ik nog langer haar had, sprak men steeds over de verloren gelopen zoon van Mick Jagger,» grijnst Eyckmans.

En Frente Arte, 40-42 Calle Real, 29400 Ronde; musickness@logiccontrol.es

TEEK MAGAZINE 55 FEBRUARI 1999