Gelegen aan de hippe Muelle Uno tenmidden van gezellige bars en restaurantjes, biedt het recent geopende Centre Pompidou Malaga topwerken in een goed opgebouwde expositie, toegankelijk maar gedurfd tegelijkertijd. Bij je ingangsticket krijg je een audio-gids, met opties in het Engels of het Frans, en ook de goed geschreven presentaties zijn in het Engels en het Spaans.

Creativiteit kent geen grenzen in het museum. Je krijgt er de kans om werken te zien van vooraanstaande hedendaagse artiesten, met als hoogtepunten Chirico, Calder, Magritte, Giacometti, Chagall en Man Ray.

De voorbije jaren toonde Malaga zich meermaals de beste kandidaat voor het optrekken van dit moderne museum en de andalusische stad heeft er absoluut een troef bij. Je kan er bewust op bezoek gaan natuurlijk, maar je zou je ook kunnen laten verleiden te gaan kijken mocht je net in de havenbuurt zijn van deze zonnige stad, die trouwens steeds meer op het kleine, opgroeiende broertje van Barcelona lijkt. Ook het gebouw zelf heeft interessante architectuur zowel binnen als buiten en eens je bezoek is afgelopen overheerst een resem indrukken en gedachten.