Een project voor iedereen


Dit museum, aangenaam gelegen vlak bij de rivier, beschikt over een keurig uitgezochte collectie van nieuwere artiesten gemixt met de oude garde. In deze schitterende
expositieruimte, book shop en bar bevindt zich ook het restaurant Óleo CAC, waar de japanse en de mediterraanse keuken voor een perfecte fusie zorgen.

 
Het Centrum voor Hedendaagse Kunst Malaga (CAC) is een cultureel initiatief van de stad Malaga. Doel is het promoten en verspreiden van visuele kunst van de 20ste en 21ste eeuw.cac-malaga

Aangezien het privé-management model gecombineerd wordt met de idealen en objectieven van de overheid, is dit een zeer ambitieus project voor Spanje Een nieuw vooruitstrevend project werd dus gelanceerd, gebaseerd op het model van de “Kunsthalle” in Duitsland en wordt gekenmerkt door haar veranderende aard en haar accent op de verspreiding van hedendaagse kunst en het nadenken over de thema’s die daarmee gepaard gaan.

Met de opening van het CAC Malaga dienen zich nieuwe mogelijkheden aan in het zuiden van
Spanje, zeker als je weet dat het de intentie heeft een international trekpleister te worden.

 

Een nieuw toeriCAC-Malagastisch trekpleister

L’aéroport de Malaga, avec plus de 60 destinations internationaux, registre autour de 9 millions de passagers chaque année, en montrant l’importance de la ville comme pôle touristique d’haute importance.  Dans ce sens, le CAC Malaga sera un bon extra important pour la ville.

Internationaal referentiepunt

Ook al opende het CAC Malaga zijn deuren met een duidelijke missie ten aanzien van de internationale kunstwereld, het zal nooit verloochenen lokale en internationale artiesten te steunen, met het doel een referentiepunt te worden in het nationale zowel als het europese circuit.

Berlin Cl Nrc hens Ballhaus Mitte of July 2012

Erwin Olaf, “Logia Francmasona Dalem, de la serie Berlin”, 2012. Cortesía MAC.

,

 

Toerisme & CAC Malaga

Deze gemeenschap heeft diepe interesse in kunst en cultuur en zodoende kan het CAC Malaga helpen om aan de eisen te voldoen en tegelijkertijd het sociale integratie-element zijn voor de verschillende groepen in deze wijk.

Een Kunsthuis

Het CAC Malaga heeft, zeker voor Spanje, een creatief programma samengesteld, geïnspireerd op het model van het duitse “Kunsthaus”. Volgens dit programma is het Centrum een “Kunsthuis”: het is dynamisch en het staat open voor nieuwe trends en expressievormen in de hedendaagse kunst.

Vandaar dat er allerlei activiteiten worden georganiseerd en er constant over hedendaagse kunst wordt nagedacht, haar bronnen en haar invloeden. Het centrum is de plaats waar lokaal talent wordt aangemoedigd en enorm belang wordt gehecht aan onderwijs en opvoeding.

Het CAC Malaga organiseert exposities en andere evenementen met een innoverende ondertoon voor Spanje, door ook artiesten die nog nooit geëxposeerd hebben in dit land een kans te geven in het centrum. Er worden ook semenaries en cursussen georganiseerd om de kennis bij te schaven en om na te denken over de verschillende aspecten van de hedendaagse kunst.

           24   1     3

^F3D1BA07799AD3E2F6BFA9D00AB5559C41E89DA09A438DA275^pimgpsh_fullsize_distr

Restaurant Óleo

In het restaurant Óleo vind je een ruime selectie sushi, sashimi, ceviches en nog veel meer, steeds met een andalusisch, spaans tintje. Het is aan te raden op voorhand te reserveren en als het kan, stellen we voor dat je een tafeltje op het terras, naast de rivier vraagt.

Oleo Restaurant- CAC Málaga  Ceviche de jurel oleo