Andalusia all in

Wie ´de kleine lettertjes’ op cd’s van dEUS, Die Anarchistische Abendunterhaltung, Evil Super stars of Vive la Fête ontcijfert, zal de naam Enfrente Arte wel herkennen. Het eigenzinnige hotel Avan Filip Eyckmans in het oude centrum van Ronda was jarenlang een originele pleisterplaats voor vooral Belgische muzikanten.

Eyckmans gaf ze niet aleen onderdak, hij liet ze opnemen in zijn studio, organiseerde clips en photoshoots, concerten en tournees. Enfrente Arte inspireert. Want´ook  tijdschrift Deng is hier opgericht, de programamakers van De mol zaten hier van alles te  bedisselen en de organisatoren van Pukkelpop kwamen hier brainstormen´.

IMG_1872

Filip Eyckmans uit Wommelgem spoelde in het fotogenieke Andalusische stadje aan vanwege, «een spaans lief». Hij nam zijn passie, muziekmanagement, mee. Het gebouw dat voor zijn concept van een artiestenhuis geschikt was, was al een hotel, maar het diende grondig verbouwd en heringericht. Vanaf 1997 was Enfrente Arte exclusief voorbehouden aan artiesten, maar toen dEUS een tijd op non-actief ging, besloot Filip zijn «hotel» te openen voor de buitenwereld.

 

 

 

IMG_1932

 

De tijd van de muzikanten is voorbij, want ook de studio annex cafe El Choque ideal is in andere handen overgegaan, maar de ongedwongen sfeer is gebeleven. de veertien kamers zijn allemaal verschillend en hebben heftige kleuren en een aparte decoratie, afbeeldingen van werken van Hopper, Gaugin, Delvaux of Wesselman, zo van het internet geplukt. Het meubilair combineert oud, minder oud en nieuw. De wc deksles zijn grappig… En dat alles in een oer-Spaans pand in de oudste en mooiste straat van Ronda.in de bar zijn gewoon de oude foto’s van de vorige hoteluitbaters blijven hangen, onder meer een portret van Orson welles met stierenvechter Antonio Ordoñez. Voorbij de bar kom je in een soort wonderland van trappen en patios, exotische tuintjes en volieres, een bassin en een toren. Achter het gebouw ligt een terras met vergezicht. Van de tijd van de muzikanten heeft Filip een opmerkelijke all in formule overgehouden. hij weet dat doorsneehotels te veel vragen voor de mini bar en dat langslapers steeds het ontbijt missen. daarom is er 24 uur zelfbediening aan de bar en kan je tot de middag ontbijten en is er gratis internet en gayfriendly onthaal. Alles wat in een doorsneehotel stoort, hebben wij veranderd. wij willen de mensen niet met de glimlach bestelen.. De ligging van Enfrente arte is ideaal voor city escapers zegt Filip. Op één minuut wandelen sta je in het centrum van de stad, tussen de toeristen. Maar vanaf het terras zie je de campo, het platteland, en verder de sierra de las Nieves.

https://books.google.com.co/books?id=jfpyp5lENzgC&lpg=PA180&dq=logeren%20bij%20belgen&hl=es&pg=PA182#v=onepage&q=logeren%20bij%20belgen&f=false